Zonnepanelen/LED-verlichting

Graag wil ik u op de hoogte brengen van een unieke verduurzamingskans voor uw club. In januari 2019 komt er namelijk een subsidie voor sportclubs beschikbaar waarmee u tot 30% van de kosten voor duurzame maatregelen als ledverlichting en zonnepanelen terug kan krijgen. De subsidieregeling wordt op 2 januari 2017 opengesteld. De subsidiepot is niet oneindig en de verwachting is dat deze snel leeg raakt. Het is dus van groot belang dat u nu aan de slag gaat om uw aanvraag op 2 januari in te dienen. Met deze subsidie is het financieel zeer aantrekkelijk om te verduurzamen.

Wij helpen clubs te verduurzamen door advies, financiering, realisatie, onderhoud en het betrekken van leden bij energiebesparing. Een energiebesparingsanalyse en het aanvragen van de subsidie maken onderdeel uit van dit traject.

Clubs helpen wij met advies, financiering, realisatie, onderhoud, maar ook het betrekken van leden bij energiebesparing. Zo zijn de voetbalverenigingen VDZ en SML in Arnhem en OSV in Amsterdam verduurzaamd door het vervangen van de veldverlichting en binnenverlichting door led en het plaatsen van zonnepanelen op de kantine. Hiermee besparen zij in totaal bijna 40% op hun energielasten. Om leden en sponsoren hierbij te betrekken hangt ons unieke kantinescherm In iedere kantine, deze geeft realtime de opwek en het verbruik weer in begrijpelijke taal.